"Volharding is geconcentreerd
geduld. Wij beheersen dat..."

"De waarde van het resultaat
ligt in het bereiken ervan..."

Het belangrijkste in communicatie is
te horen wat niet wordt gezegd..."

Tarieven

Uitgangspunt voor onze dienstverlening is “value for money”.

Bij Van Dinter Advocaten staat transparantie hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat u weet wat uw advocaat kost. Geen verrassingen achteraf dus. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de prijzen voor onze diensten in een juiste verhouding tot elkaar staan. Wij streven ernaar om te kiezen voor een tariefafspraak welke het beste bij de door ons te verrichten werkzaamheden én onze cliënt past. Hieronder staan enkele mogelijkheden.

Voor elke prijsafspraak geldt dat de kosten van “derden” die bij uw zaak betrokken zijn, apart in rekening worden gebracht. Denkt u hierbij aan specifieke uitgaven als bijvoorbeeld: griffierecht, kosten deurwaarder, vertalingen etcetera. Dergelijke kosten worden vooraf aan u voorgelegd.

Tarief op uurbasis

Doorgaans is het gebruikelijk om de diensten van een advocaat in rekening te brengen op basis van “uurtje factuurtje”, waarbij de aan een zaak bestede tijd wordt vermenigvuldigd met een vooraf besproken uurtarief. Wij hanteren concurrerende uurtarieven. De hoogte van het uurtarief is afhankelijk van de ervaring en specialisatie van de advocaat die uw zaak behandelt. Daarnaast spelen uiteraard de complexiteit (zowel feitelijk als juridisch) en het belang van de zaak een belangrijke rol. Onze uurtarieven (per heel uur) worden vermeerderd met 6% kantoorkosten en 21 % btw.

Vaste prijs

Wij staan open voor maatwerk op het gebied van tarieven. Wij spelen graag in op de behoeftes van onze cliënten dus is het mogelijk om met ons (indien de zaak zich hier naar ons oordeel voor leent) een vaste prijsafspraak te maken.

Resultaatsafhankelijk

Als advocatenkantoor is het ons niet toegestaan om zogenoemde “no cure no pay” afspraken te maken. In sommige gevallen komen wij met onze cliënt tot de conclusie dat het meer dan de moeite waard is om in een zaak te procederen, terwijl de hiermee gemoeid zijnde kosten een “hoge drempel” vormen. In zulke gevallen zijn wij graag bereid met u de mogelijkheden te bekijken voor een (beperkt) resultaatsafhankelijke beloning (succes fee).

Informeer vrijblijvend naar de tarieven